WEBCONTROL | ImageSlider1
0 1 2 3 4

WEBCONTROL | Article1

Προς όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι ,

Σας καλούμε σε Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία θα γίνει στα γραφεία της Ομοσπονδίας , στην Αθήνα , Χαρ. Τρικούπη 24 , 4ος όροφος , το Σάββατο 6 Μαρτίου 2010 και ώρα 12:00 . Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γεν. Συνέλευση θα επαναληφθεί χωρίς άλλη ειδοποίηση την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο , με τα ίδια θέματα , το Σάββατο 13 Μαρτίου 2010,

Σε περίπτωση δε και πάλι μη απαρτίας , όπως συνηθίζεται ,( Η ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ KAI AMETΑΚΛHΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)

Σάββατο 20 Μαρτίου 2009 και ώρα 12:00 π.μ.

Θέματα Ημερησίας Διατάξεως

1.Εκλογή Προέδρου , Αντιπροέδρου , Γραμματέως και ψηφολέκτη για την παρούσα Συνέλευση.

2.Λογοδοσία του Διοικητικού Συμβουλίου επί των πεπραγμένων κατά το έτος 2009 .

3.Υποβολή Διαχειριστικού Απολογισμού της χρήσεως του έτους 2009 .

4.Ανάγνωση εκθέσεως Ελεγκτικής Επιτροπής και έγκρισή τους .

5.Υποβολή προϋπολογισμού για το έτος 2010 και έγκρισή του .

6.Εξελίξεις για το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο .

7.Προτάσεις μελών .

Συνάδελφοι ,

Βρισκόμαστε σε μια πρωτόγνωρη παγκόσμια οικονομική κρίση που έχει αγγίξει την Ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα την κτηματαγορά . Λόγω αυτής της υφισταμένης ύφεσης θα πρέπει να συνεργαζόμαστε περισσότερο μεταξύ μας και να προσφέρουμε όσο το δυνατό καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες μας με στόχο τόσο την συνέχιση εξύψωσης του επαγγέλματος μας όσο και την αύξηση των εργασιών μας .

ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΕΣ ΣΤΕΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ .

Ακριβές αντίγραφο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΙΑΝΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΕΒΥΘΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Η Ομοσπονδία Μεσιτών Ελλάδος υπέβαλε προτάσεις στην Κυβέρνηση μέσω της Επιτροπής , που ασχολείται με την αλλαγή φορολογίας στα ακίνητα . Η επισήμανση μας στο Υπουργείο Οικονομικών είναι ότι πρέπει για πρώτη φορά να καινοτομήσει και να υπάρξει μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου ένα φορολογικό νομοσχέδιο με αναπτυξιακό χαρακτήρα διότι στην συνεχιζόμενη και παρατεταμένη ύφεση εάν μιλούμε για αύξηση εσόδων χωρίς ανάπτυξη θα έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα από ότι προσδοκά το Υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή μειωμένα έσοδα, πάγωμα της αγοράς και αύξηση της ανεργίας.
1.Να μην θιγεί η απαλλαγή πρώτης κατοικίας που στεγάζει εδώ και χρονιά την Ελληνική οικογένεια, και να επεκταθεί η απαλλαγή αυτή ώστε να περιλαμβάνει και μια θέση στάθμευσης και μία αποθήκη.
2.Να μειωθεί ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων (ΦΜΑ), όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη, με κλίμακα ανάλογη με την αξία του ακινήτου και η μείωση αυτού του φόρου να είναι ιδιαίτερα μεγάλη σε :
Αγορά διατηρητέων ακινήτων
Αγορά ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές
Αγορά ακινήτων που αποδεδειγμένα χρηματοδοτείται από την αμέσως προηγηθείσα πώληση ενός άλλου ακινήτου
Αγορά αγροτικής γης
Αγορά εκτάσεων που πρόκειται να ανεγερθούν επαγγελματικοί τουριστικοί χώροι.
Αγορά ξενοδοχείων – τουριστικών καταλυμάτων
3.Να καθιερωθεί μειωμένος φόρος μεταβίβασης για αγορά πρώτης επαγγελματικής στέγης από φυσικά πρόσωπα ή από εταιρίες.
4.Να δοθούν κίνητρα με μειώσεις άμεσων και έμμεσων φόρων, για κατοίκους εκτός Ελλάδος, ή για Έλληνες που εισάγουν κεφάλαια από το Εξωτερικό, όπως επίσης για αγορά εξοχικής κατοικίας σε τουριστικές περιοχές που δεν έχουν μεγάλη ανάπτυξη.
5.Να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων διότι τα τρία τελευταία χρόνια οι πραγματικές τιμές έχουν μειωθεί αρκετά και σε πολλές περιπτώσεις εκεί που υπάρχουν υψηλοί συντελεστές εμπορικότητας παρατηρούνται οι αντικειμενικές αξίες να είναι μεγαλύτερες από τις πραγματικές.
6.Παροχή στους δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) του δικαιώματος να αποκτούν κατοικία και από την ελεύθερη αγορά ώστε να απορροφηθεί το διαθέσιμο απόθεμα κατοικιών.
7.Φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΦΜΑΠ). Η επαναφορά του θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα στην κτηματαγορά, στην οικοδομή αλλά και στην οικονομία γενικότερα. Αν τελικά επιβληθεί, θα πρέπει να έχει χαμηλούς κλιμακωτούς φορολογικούς συντελεστές και μεγάλο αφορολόγητο,
8.Κατάργηση του φόρου υπεραξίας. Είναι γνωστό ότι μεταφέρεται η πληρωμή στον αγοραστή και είναι ένας άδικος φόρος, η δε πρακτική εφαρμογή του δημιουργεί πλείστα όσα προβλήματα και ανισότητες.
9.Κληρονομιά, δωρεά, ή γονική παροχή. Η επαναφορά του φόρου αυτού θα πρέπει να γίνει με πολύ προσοχή και με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, γιατί θίγει την οικογένεια.
10.Τεκμήριο διαβίωσης – κατοικία. Θα είναι η χαριστική βολή για την Ελληνική Κτηματαγορά και για εκατομμύρια πολίτες που ασχολούνται με αυτή, εάν καθιερωθεί τέτοιο τεκμήριο που να αφορά κατοικίες μικρού εμβαδού.
11.Καθιέρωση σημαντικών φοροαπαλλαγών για δαπάνες επισκευής, ή ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων στα πλαίσια της «πράσινης ανάπτυξης».
12.Μείωση των τελών μεταγραφής-προσημείωσης και υποθήκης στα υποθηκοφυλακεία – κτηματολογικά γραφεία.
13.Ναι στην καθολική εφαρμογή του «πόθεν έσχες», εφόσον δηλαδή αυτό θα ισχύσει και για την αγορά μετοχών και ομολόγων, και σε καταθέσεις, και για αγορά έργων τέχνης και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας, και όχι μόνον για την απόκτηση ή ανοικοδόμηση ακινήτων. Εμείς προτείνουμε σε κάθε περίπτωση να μην αναζητείται «πόθεν έσχες» για αγορά ή ανοικοδόμηση ακινήτων μέχρι 500.000

Copyright 2012 by www.omase.gr