ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


Αθήνα, 24 Μαΐου 2021
Αρ. Πρωτ. 1093

ΠΡΟΣ :Ένωση Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδος
Υπ'όψιν Προέδρου κου Καψιμάλη
ΘΕΜΑ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


Με αφορμή δημοσίευμα το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτιρίων , κου Καψιμάλη στο site ecopress.gr, η Ομοσπονδία Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος διαμαρτύρεται έντονα, καθόσον στο βωμό του συμφέροντος σπιλώνεται το επάγγελμα του Μεσίτη. Είναι αδιανόητο να στοχοποιείται ο Μεσίτης Ακινήτων, ο μοναδικός γνώστης βάσει πραγματικών δεδομένων της αγοράς ακινήτων, του οποίου οι εκτιμήσεις βασίζονται σε στοιχεία και όχι σε εικασίες με σκοπό το υπερκέρδος μίας συγκεκριμένης κάστας.

Κύριε Καψιμάλη, αναγνωρίζοντας το όποιο ιδιοτελές κίνητρο αυτών των δηλώσεων, σας ζητούμε όπως άμεσα ανακαλέσετε και αποδεχτείτε το σημαντικότατο ρόλο των Μεσιτών για το Real Estate στην χώρα μας.

Αν οι αντικειμενικές κρίσεις των συναδέλφων δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κλάδου σας, να απευθύνετε στους αρμόδιους και όχι να αντιμετωπίζεται το επάγγελμα μας ως το εξιλαστήριο θύμα.

Όσον αφορά την πρόταση για επιβολή επιπρόσθετου φόρου, θεωρείται τουλάχιστον απαράδεκτη, για μια κοινωνία και ένα οικονομικό περιβάλλον το οποίο ήδη υπερφορολογείται. Για μία έστω φορά ας μείνει το προσωπικό όφελος στην άκρη και ας βρεθεί τρόπος να ορθοποδήσει συνολικά η Ελληνική οικονομία και ατομικά ο κάθε πολίτης.

Η Ομοσπονδία Μεσιτών Ελλάδος και ο κάθε μεσίτης ξεχωριστά, θα είναι πάντα αρωγός σε κάθε υγιή προσπάθεια για ανάπτυξη της χώρας και της δημιουργίας καλύτερων συνθηκών για τους πολίτες αυτής.

Παρακαλούμε η παρούσα ανοιχτή επιστολή – διαμαρτυρία, να δημοσιευθεί από το site ecopress.gr , όπου έδημοσιεύθησαν οι δηλώσεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτιρίων κου Καψιμάλη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.


Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΑΣΕ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΑΥΡΑΚΗ

Δείτε την πρωτότυπη επιστολή εδώ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ.pdf